U źródeł Jogi. Bezinteresowna pomoc

Zapraszam na warsztaty, w trakcie których zajmiemy się zgłębieniem filozofii jogi oraz wartościami, z których joga wyrasta.
Będzie o zasadach etycznych. I o tym jak wdrażać je w codzienne życie.

Współczucie, dobroć i troska o innych, postawa zaangażowania w pomaganie innym – oto temat przewodni warsztatów.

A w szczegółach:

I CZĘŚĆ

Na początku będzie o jodze jako stanie połączenia z innymi i o teorii jedności, na której oparta jest cała filozofia jogi. Sięgniemy do tekstów źródłowych i podyskutujemy o tym, w jaki sposób realizować uniwersalne zasady etyczne w codziennym życiu.
Joga bowiem, jako postawa, powinna być obecna na co dzień w stosunkach międzyludzkich.

II CZĘŚĆ – GŁÓWNA

Następnie oddam głos mojemu Gościowi, Mirosławie Kwiecińskiej.

Mirka ma wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu szkoleń z zakresu pierwszej pomocy przedmedycznej, posiada kwalifikacje pracownika Służby BHP i długoletni staż w prowadzeniu spraw BHP w firmach. Jest praktykiem, ma ogromny zasób wiedzy i umiejętności.

Poinstruuje nas, jakie czynności należy podjąć w przypadku, gdy mamy do czynienia z zagrożeniem zdrowia lub życia innej osoby.

To ważne, bo mając taką wiedzę, będziemy mogli zareagować w nagłych sytuacjach i skutecznie zatroszczyć się o innych, porzucając często paraliżujący nas strach.
Będziemy mogli uratować zdrowie i życie osoby potrzebującej.

W tej części warsztatów poznamy podstawowe zasady udzielania pierwszej pomocy w sytuacjach takich jak:

– utrata przytomności i omdlenie
– złamanie kończyny
– oparzenie
– atak epilepsji
– otwarta rana.

Każdy będzie miał możliwość praktycznego przećwiczenia:

– reanimacji na fantomie
– użycia defibrylatora krok po kroku.

III CZĘŚĆ

Na sam koniec zaproszę Was na pyszny, ciepły poczęstunek & rozmowy & serdeczności 😊

Zapraszam!

TERMIN: 19. listopada 2022, sobota, godz. 16.00

CZAS TRWANIA: ok. 2,5 godziny

KOSZT:
– stali bywalcy studia – udział bezpłatny
– osoby spoza studia – 140,00 zł
(w cenie ciepły poczęstunek, kawa, herbata, napary ziołowe, suszone owoce i inne przegryzki)

LICZBA MIEJSC OGRANICZONA

ZAPISY: tel. 608 490 304.